HISTÒRIA

                               

                              HISTÒRIA


La història de la desforestació s'està generalment utilitzant mètodes de la paleoecologia. Ha estat en aquestos termes i encare hi ha deforestació en la actualitad.

Prehistòria

Fa uns vuit mil anys, els éssers humans van començar a talar boscos en quantitats petites però significatives.

Període mesolític

La primera evidència de desforestació apareix en el període mesolític. Probablement es va fer servir per convertir boscos tancats en ecosistemes més oberts favorables per als animals de caça.

Període neolític

Una varietat d'artefactes neolítics, que inclouen polseres, caps de destral, cisells i eines de poliment.

El període neolític va veure una extensa desforestació per a la conversió dels boscos a terres agrícoles. Les destrals de pedra que es fabricaven des d'aproximadament 3000 a. C. eren no sols de sílex, sinó també d'una àmplia varietat de roques dures de Gran Bretanya i Amèrica del Nord.

Imperi romà

La desforestació durant l'Imperi romà va ser el resultat de l'expansió imperial de Roma durant part de la Prehistòria i l'Edat antiga, atès el seu augment de població, agricultura a gran escala, i el desenvolupament econòmic sense precedents.

Segles X-XV

Desforestació a Gran Bretanya

L'any 1089, Guillem el Conqueridor va ordenar realitzar el cens Domesday, per estudiar i conèixer els seus nous dominis. mil metres. Gran Bretanya estava totalment desforestada i molts dels boscos que quedaven estaven protegits en qualitat de reserves de caça per a la reialesa i la noblesa.

Colonització d'Amèrica

Entre 1100 i 1500 dC. C. Es va produir una desforestació significativa a Europa occidental com a resultat de l'expansió de la població humana. La construcció a gran escala de velers de fusta per propietaris navals europeus costaners des del segle XV per a l'exploració, comerç d'esclaus i altres tipus de comerç a alta mar va consumir molts recursos forestals. La pirateria també va contribuir a la sobreexplotació de boscos.

Desforestació a l'Illa de Pasqua

L'Illa de Pasqua ha patit una forta erosió del sòl en els darrers segles, agreujada per l'agricultura i la desforestació. La desaparició dels arbres de l'illa sembla coincidir amb una disminució de la seva civilització al voltant dels segles XVI i XVII.





Entradas populares de este blog

SOLUCIÓNS

Modificació del clima global

Ramaderia